News

Novo Nordisk åbner nyt og større forskningscenter i Kina (24 September 2012)

English version
Læs meddelelsen i pdf-format

Med en investering på yderligere 100 mio. amerikanske dollars indvier Novo Nordisk i dag et nyt forskningscenter i Beijing. Novo Nordisk var i 1997 den første internationale virksomhed, der etablerede sit eget forskningscenter i Kina, og åbningen af det nye center markerer virksomhedens langsigtede engagement i landet.

Det nye forskningscenter på 12.000 m2 vil give mulighed for at udvide medarbejderstaben fra de nuværende 130 til 200 ansatte, foruden ekstra plads til fremtidig vækst. Det nye forskningscenter betyder kompetencer inden for proteinforskning er til stede i Kina.

“Vi ser dette som en investering til gensidig gavn for Novo Nordisk og Kina. Vi anerkender Kinas styrke på forskningsområdet og vil gerne tiltrække de kinesiske forskeres innovative ideer til vores virksomhed, så de kan hjælpe os i vores indsats for at bekæmpe diabetes og andre kroniske sygdomme, som udgør en stigende byrde overalt i verden,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk.

Forskningscenteret i Beijing har allerede bidraget væsentligt til Novo Nordisks forsknings- og udviklingsportefølje inden for såvel diabetes som biopharmaceuticals. Det nye center vil åbne mulighed for endnu stærkere bidrag fra forskerteamet i Kina på tværs af Novo Nordisks forskningsaktiviteter inden for proteinteknologi, biologi og farmakologi.

Novo Nordisks globale forskningsorganisation, som også omfatter forskningsenheder i Danmark og USA, er opbygget med henblik på at fremme erfaringsudveksling og videnskabelig sparring mellem medarbejderne i de forskellige enheder for at sikre den mest effektive og succesfulde fornyelse og udvikling af Novo Nordisks forskningspipeline.

Om Novo Nordisks forskningsaktiviteter i Kina
Novo Nordisk var i 1997 den første internationale biofarmaceutiske virksomhed, der etablerede forskning i Kina. Det tidligere Novo Nordisk R&D Centre China i Zhongguancun Life Science Park i Beijing blev etableret i 2002 og har udviklet sig til et videncenter for Novo Nordisk inden for molekylærbiologi, proteinkemi og cellebiologi. Forskningsorganisationen i Kina beskæftiger omkring 130 forskere, og det nye center vil med sin beliggenhed på en 12.000 m2 stor campus i samme forskerpark give plads til dobbelte så mange forskere med mulighed for yderligere udvidelse.

Om Novo Nordisk i Kina
Kina blev en selvstændig forretningsregion i Novo Nordisk i 2011, og Novo Nordisk har haft datterselskab i Kina siden 1994. Det kinesiske selskab har hovedkontor og forskningscenter i Beijing, produktion i Tianjin og lokale kontorer i Shanghai, Guangzhou, Shenyang, Wuhan, Jinan, Hangzhou, Chengdu, Hongkong og Taiwan. Novo Nordisk beskæftiger i dag omkring 3.000 medarbejdere i Kina.

Videomateriale og fotos til pressemeddelelsen kan findes i vores Broadcast room og under Photos på novonordisk.com – Media.

Yderligere information:

Medier:

Investorer:

Katrine Sperling

Kasper Roseeuw Poulsen

Tlf. 4442 6718

Tlf. 4442 4303

krsp@novonordisk.com

krop@novonordisk.com

Frank Daniel Mersebach

Tlf. 4442 0604

fdni@novonordisk.com

Lars Borup Jacobsen

Tlf. 3075 3479

lbpj@novonordisk.com

  •  
Search for Danish versions and earlier news releases:

Language
Year
Month
Type
Search for:

Search
  •  
  •  

Sign up for the latest news from Novo Nordisk

SMS/e-mail

Twitter

Facebook

RSS feeds

 
  •  
  •  
Pipeline
  •  
  •  
Click here to go to the download centre to download presenations, reports or magazines
  •