Søg fra december 2010 - februar 2011

Life-changing career

Mads Albjerg, 25 år, økonomielev

Har været i militæret. Læser HD to aftener om ugen og synes, at tal, regneark og økonomi er spændende. Spiller fodbold med vennerne. Motto: Mening i tallene.

"Som økonomielev er man i rotation fire måneder ad gangen i seks forskellige afdelinger. Man får lov at prøve både meget krævende og mere rutineprægede opgaver.

Hver rotation starter med, at man har en samtale med sin chef om, hvad man synes er interessant. Så prøver han at finde opgaver, som både afdelingen og man selv får noget ud af.

Ambition
Jeg kan godt lide at optimere processer og arbejde med opgaver, hvor jeg skal bruge mine færdigheder til det maksimale. Og man bliver hjulpet godt på vej, hvis man er ambitiøs. Novo Nordisk gør meget for, at man kan realisere sig selv og blive bedre.

I starten var jeg lidt bekymret over mit engelsk. Nu går jeg til engelsk hver tirsdag formiddag i arbejdstiden. Mandag og onsdag aften læser jeg HD, og det betaler Novo Nordisk for.

God start
Jeg havde en rigtig god start i virksomheden, hvor jeg kom til at sidde sammen med nogle dygtige talknusere. Der lærte jeg en masse om Excel i praksis.

Senere var jeg en uge med intern revision i USA, hvor vi skulle revidere regnskaberne i et datterselskab. Det var spændende at være med på sidelinjen. Jeg fik et stort indblik i, hvordan revisorerne arbejder.

Personlighed
Man lærer meget ud over det, der er direkte arbejdsrelevant. Jeg har f.eks. været på kursus, hvor vi skulle tegne vores personlighedsprofil. Mine venner spørger mig nogle gange, hvordan vi kan få lov at tage tre dage ud af kalenderen – om vi nogensinde arbejder, når vi er på arbejde…

Jeg bliver ikke opfattet som en elev, men mere som en medarbejder. Det er ikke sådan, at jeg kun får de kedelige opgaver. Jeg får også noget, der virkelig udvikler mig.

Gode råd til kommende elever: Meld klart ud, hvad du gerne vil lære."

Mød også...

Hanna

Kontorelev

Martin

Kontorelev

Katarina

Kontorlev

Katja

Laborantpraktikant

Ruth

Laborantpraktikant