Life-changing career

Katja Thiemke Drews, 28 år, laborantelev

Dykker, dyrker spinning og styrketræner. Er stolt af sit arbejde. Motto: Jeg springer ud på det dybe

"Jeg arbejder med forsøgsdyr i en afdeling, hvor man forsker i blødersygdomme.

Jeg skulle overskride nogle grænser i mig selv. Man har jo set mange forfærdelige billeder af, hvordan forsøgsdyr bliver behandlet. Men da jeg kom ud for at se afdelingen første gang, ændrede billedet sig - for dyrene har det godt.

Perspektiv
Først og fremmest har det betydet meget, at jeg har besøgt mennesker med blødersygdomme. Den rammer fortrinsvis små drenge. De får spontane blødninger, fordi deres blod ikke kan størkne. Derfor går de rundt med store, opsvulmede led.

At indse, at det, du laver, betyder noget for mennesker med en forfærdelig sygdom, sætter tingene i perspektiv. Det gør, at jeg er meget stolt af mit arbejde.

Sammenhold
Her på Novo Nordisk får jeg lov til at komme rundt på i afdelinger for at se, hvad der rører sig. Det er fedt. Jeg tror ikke, at man har de muligheder ret mange andre steder.

Jeg har også lært meget af at være i team med dyrlæger, veterinærsygeplejersker og kemikere og har det rigtig godt socialt i min afdeling. Der bliver gjort meget for teamet – for at finde ud af, hvordan man har det og arbejder bedst sammen. Der er et godt sammenhold.

Kompetencer
Jeg søgte ind på Novo Nordisk, fordi jeg kun har hørt gode ting om virksomheden. De passer godt på deres medarbejdere og giver dig mange muligheder. Som laborant kan du gå mange veje og få udviklet dine kompetencer i flere retninger.

Gode råd til kommende elever: Vis hvem du er, vær engageret og selvstændig."

Mød også...

Martin

Kontorelev

Katarina

Kontorelev

Mads

Økonomielev

Hanna

Kontorelev

Ruth

Laborantpraktikant